Radio liveTelevizija live

::Maturantska parada na trgu u Pećincima
Pećinački maturanti će ove godine po prvi put učestvovati u Maturantskoj paradi -plesu tolerancije, manifestaciji u koju će ove godine biti uključeno ukupno 242.280 maturanata iz 100 gradovau Sloveniji, Italiji, Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Rumuniji, Albaniji i Ukrajini.
    
Po rečima načelnice Odeljenja za društvene delatnosti opštine Pećinci, Snežane Gagić, 17. maja tačno u podne na pećinačkom trgu ples kadril će zaigrati 106 maturanata Srednje tehničke škole „Milenko Verkić-Neša“ iz Pećinaca.
    
„Ovo je prvi put da se ova manifestacija održava u opštini Pećinci, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave koja je finansirala instruktore za obuku maturanata i nastavnika fizičkog vaspitanja u igranju kadrila, kao i nabavku majica, pištaljki i kišobrana za učesnike Plesa tolerancije, dok će ozvučenje obezbediti Kulturni centar Pećinci. Pre nego što zaplešu tačno u podne, učesnici će krenuti u Maturantsku paradu ulicama Pećinaca, od kojih će neke u saradnji sa Policijskom stanicom biti zatvorene za saobraćaj. Naši maturanti na ovaj način promovišu prave vrednosti i nadam se da će ih građani svojim prisustvom na trgu u Pećincima toga dana podržati u širenju tolerancije među mladim ljudima“ – rekla je Snežana Gagić.
    
U Srbiji će 17. maja zaigrati ukupno oko 12.000 maturanata iz tridesetak gradova, a pridružiće im se i oko 300 vršnjaka iz Kosovske Mitrovice i Prištine.

Postavio dana 15. 05. 2013. rtv mega